Skip to content

Stålkvaliteter

C45

C45

C45 er et stål med middels karboninnhold som er mye brukt i ulike industrielle applikasjoner. Det er et populært konstruksjonsstål som ofte brukes til maskindeler som tannhjul, aksler, aksler og bolter, samt til verktøy og matriser.

Den kjemiske sammensetningen av C45 omfatter karbon, mangan, silisium og andre legeringselementer som fosfor, svovel og krom. Denne stålkvaliteten har god sveisbarhet, bearbeidbarhet og formbarhet, noe som gjør den til et allsidig materiale for ulike bruksområder.

C45 kan varmebehandles og kan herdes ved bråkjøling og anløpning. Denne prosessen resulterer i et slitesterkt og slitesterkt materiale med høy styrke som er ideelt for bruksområder med høy belastning. Hardheten til C45 kan variere fra 170-210 HB, avhengig av varmebehandlingsprosessen.

På grunn av sine utmerkede mekaniske egenskaper er denne stålkvaliteten mye brukt i bil-, romfarts-, bygge- og maskinindustrien. Den brukes ofte til produksjon av tannhjul, aksler, koblinger og andre komponenter som krever høy styrke og holdbarhet.

I tillegg er C45 motstandsdyktig mot slitasje og utmattelse, noe som gjør det til et ideelt materiale for deler som utsettes for gjentatt stress og støtbelastning. Det er også motstandsdyktig mot korrosjon, noe som gjør det egnet for bruk i tøffe miljøer.

C45 er altså et pålitelig og allsidig konstruksjonsstål med utmerkede mekaniske egenskaper som egner seg til en lang rekke bruksområder. Den høye styrken, slitestyrken og korrosjonsbestandigheten gjør det til et populært valg i ulike bransjer.

Seamless Steel Tubes

Brosjyre

Skriv inn opplysningene dine her for å motta brosjyren på e-post.

    Vil du også melde deg på nyhetsbrevet?