Skip to content

Stålkvaliteter

C60

C60

C60 er et høykarbonstål som er kjent for sine utmerkede mekaniske egenskaper og seighet. Det er et populært materiale i produksjonsindustrien på grunn av sin høye styrke, slitestyrke og gode bearbeidbarhet.

Den kjemiske sammensetningen av C60 har et høyt innhold av karbon, mangan og andre legeringselementer som silisium, fosfor og svovel. Denne stålkvaliteten har utmerket herdbarhet, noe som gjør den egnet for varmebehandlingsprosesser som bråkjøling og anløping. Hardheten til C60 kan nå opp til 60 HRC etter varmebehandling.

På grunn av de utmerkede mekaniske egenskapene brukes C60 ofte til produksjon av komponenter som utsettes for store påkjenninger, for eksempel tannhjul, aksler og fjærer. Det brukes også til produksjon av skjæreverktøy, kniver og andre skarpe instrumenter på grunn av den høye slitestyrken.

I tillegg til de utmerkede mekaniske egenskapene er C60 også motstandsdyktig mot korrosjon og oksidasjon, noe som gjør det egnet for bruk i krevende miljøer. Seigheten og holdbarheten gjør det til et pålitelig materiale for en lang rekke bruksområder.

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at C60 inneholder mye karbon, noe som kan gjøre det sprøtt hvis det ikke varmebehandles på riktig måte. Derfor er det viktig å følge de riktige varmebehandlingsprosessene for å sikre at materialet beholder sin seighet og holdbarhet.

C60 er et høykarbonstål med utmerkede mekaniske egenskaper, seighet og slitestyrke. Det er mye brukt i produksjonsindustrien til komponenter og skjæreverktøy som utsettes for store påkjenninger. Stålets korrosjons- og oksidasjonsbestandighet gjør det også egnet for bruk i tøffe miljøer. Riktig varmebehandling er imidlertid viktig for å sikre at materialet beholder sin seighet og holdbarhet.

Seamless Steel Tubes

Brosjyre

Skriv inn opplysningene dine her for å motta brosjyren på e-post.

    Vil du også melde deg på nyhetsbrevet?